Laineiden liplatusta Villalla

Koska sijaitsemme aivan meren äärellä ja meillä on mukavasti omaa rantaviivaa sekä laituri, voi Villalla järjestää paljon veteen liittyviä aktiviteetteja vaikkapa yrityksen kesäjuhlan yhteyteen. Suosituimpana näistä on SUP-lautailu, joka ei sinänsä vaadi mitään erityisempää kokemusta lajiin vaan toimii myös mukavan leikkimielisenä aktiviteettina auringon säteiden helliessä ihoa.

Meidän oma lemppari SUP-lautailun järjestäjä on ehdottomasti Twenty Knots, joka tuo tilauksesta omat ihastuttavat ja iloiset ohjaansa lautoineen päivineen Villalle asiakkaitamme varten.

Twenty Knots on perheyritys, joka on perustettu vuonna 2012 alun perin purjelautailun ympärille. Ensimmäisenä kesänä perustajasisarukset pääsivät tutustumaan SUP-lautailuun ja hurahtivat siihen täysin. Twenty onkin ollut mukana kehittämässä SUP-lautailua lajina Suomessa alusta lähtien.

Heidän timanttiseen tiimiin kuuluu perustajasisarusten (Joel, Paul ja Maria) lisäksi omat vanhemmat Auli ja Petri, jooga/pilates- ja SUP-ohjaaja Terhi sekä alusta lähtien mukana olleet SUP-ohjaajat Saara ja Pauliina. Mukana on myös muutamia freelance apuja sekä kaksi kesätyöntekijää Sander ja Aleksi.

Tässäpä heidän vastaus usein kysyttyyn kysymykseen:

pystyykö kuka tahansa aikaisempaan liikuntakokemukseen katsomatta suppailla?

”Pystyy ehdottomasti! Käytämme aina kovia ja leveitä SUP-lautoja, jotka ovat tosi vakaita ja sopivat hyvin eri liikuntataustan omaaville. SUP-laudalla voi myös hyvin meloa istualtaan tai polviltaan, ja aloitammekin aina hakemalla tuntumaa lautaan ensin polviltaan (tai istualtaan jos tuntuu polvissa). Ensimmäisten tärinöiden jälkeen helpottaa aika nopeasti ja tasapaino tottuukin pieneen keinutteluun noin 10 minuutissa. Pidämme ryhmät pieninä ja valitsemme turvallisen paikan harjoitteluun, jotta kaikki ryhmän jäsenet pysyvät mukana.”

-Maria

Viime kesänä Twenty tuli pitämään Villan tiimille oman SUP-lautailu hetken, ja aloitimme ensin nurmikolla ”kuivaharjoitellen”. Siirryimme laudoille ja jokainen meistä pääsi suhteellisen helposti ja kastumatta tutiseville kintuilleen seisomaan. SUP-lautailu tuntuu mukavasti yläkropassa, ja fiilistä voisi kuvata lähes seisaalteen melomiseksi. Vaikka meille sattuikin sateinen ja tuulinen sää, oli suppailu todella mukavaa ja helppoa. Pienen vesikammon omaavana on pakko myöntää että olisin silti mielelläni jäänyt laudan päälle heilumaan vielä pitemmäksikin toviksi, ja tämän jälkeen on tullut uudestaan useastikin suppailua.

Mikäli iloinen aktiviteetti SUP-laudan päällä kiinnostaa, olemme mielellämme avuksi tämän järjestämisessä!