Laineiden liplatusta Villalla

Koska sijaitsemme aivan meren äärellä ja meillä on mukavasti omaa rantaviivaa sekä laituri, voi Villalla järjestää paljon veteen liittyviä aktiviteetteja vaikkapa yrityksen kesäjuhlan yhteyteen. Suosituimpana näistä on SUP-lautailu, joka ei sinänsä vaadi mitään erityisempää kokemusta lajiin vaan toimii myös mukavan leikkimielisenä aktiviteettina auringon säteiden helliessä ihoa.

Meidän oma lemppari SUP-lautailun järjestäjä on ehdottomasti Twenty Knots, joka tuo tilauksesta omat ihastuttavat ja iloiset ohjaansa lautoineen päivineen Villalle asiakkaitamme varten.

Twenty Knots on perheyritys, joka on perustettu vuonna 2012 alun perin purjelautailun ympärille. Ensimmäisenä kesänä perustajasisarukset pääsivät tutustumaan SUP-lautailuun ja hurahtivat siihen täysin. Twenty onkin ollut mukana kehittämässä SUP-lautailua lajina Suomessa alusta lähtien.

Heidän timanttiseen tiimiin kuuluu perustajasisarusten (Joel, Paul ja Maria) lisäksi omat vanhemmat Auli ja Petri, jooga/pilates- ja SUP-ohjaaja Terhi sekä alusta lähtien mukana olleet SUP-ohjaajat Saara ja Pauliina. Mukana on myös muutamia freelance apuja sekä kaksi kesätyöntekijää Sander ja Aleksi.

Tässäpä heidän vastaus usein kysyttyyn kysymykseen:

pystyykö kuka tahansa aikaisempaan liikuntakokemukseen katsomatta suppailla?

”Pystyy ehdottomasti! Käytämme aina kovia ja leveitä SUP-lautoja, jotka ovat tosi vakaita ja sopivat hyvin eri liikuntataustan omaaville. SUP-laudalla voi myös hyvin meloa istualtaan tai polviltaan, ja aloitammekin aina hakemalla tuntumaa lautaan ensin polviltaan (tai istualtaan jos tuntuu polvissa). Ensimmäisten tärinöiden jälkeen helpottaa aika nopeasti ja tasapaino tottuukin pieneen keinutteluun noin 10 minuutissa. Pidämme ryhmät pieninä ja valitsemme turvallisen paikan harjoitteluun, jotta kaikki ryhmän jäsenet pysyvät mukana.”

-Maria

Viime kesänä Twenty tuli pitämään Villan tiimille oman SUP-lautailu hetken, ja aloitimme ensin nurmikolla ”kuivaharjoitellen”. Siirryimme laudoille ja jokainen meistä pääsi suhteellisen helposti ja kastumatta tutiseville kintuilleen seisomaan. SUP-lautailu tuntuu mukavasti yläkropassa, ja fiilistä voisi kuvata lähes seisaalteen melomiseksi. Vaikka meille sattuikin sateinen ja tuulinen sää, oli suppailu todella mukavaa ja helppoa. Pienen vesikammon omaavana on pakko myöntää että olisin silti mielelläni jäänyt laudan päälle heilumaan vielä pitemmäksikin toviksi, ja tämän jälkeen on tullut uudestaan useastikin suppailua.

Mikäli iloinen aktiviteetti SUP-laudan päällä kiinnostaa, olemme mielellämme avuksi tämän järjestämisessä!

Salijyrämme Annika alias Muikku

Tällä kertaa henkilökuntamme esittelyssä suuntaamme asiakkaalle näkyvämpään henkilöön, joka on salivastaavamme Annika eli tuttavallisesti Muikku. Muikku on iloinen, rempseä ja hän laittaa asiat tapahtumaan hippulat vinkuen. Todellinen salijyrä siis! Muikun tarina onkin hieman vauhdikkaampi, hän kun on asunut Australiassa saakka. Alunperin Muikku on syntynyt Savonlinnassa ja ammattikoulun jälkeen muuttanut Helsinkiin. Vaikka naiselta ei ikää saisi kysyä, on hän tuore, sähäkkä 34 vuotias daami.

Muikku päättyi ravintola-alalle suvun kautta. Osa sukulaisista kun työskenteli ravintola-alalla niin sitä kautta myös hän innostui. Koulutuksen hän hankki Savonlinnan ammattiopistossa ja työskenteli kesätöissä ravintolalaivalla.

Miehensä Nathanin Muikku tapasi lomamatkalla Indonesiassa 5 vuotta sitten, ja sitten tulikin pian kuvioihin muutto Australiaan Nathanin perässä. Kun lopulta Australian viisumi oli hyväksytty, jatkui Muikun työskentely ravintola-alalla aurinkoisemmissa maisemissa. Meni jonkin aikaa niin he saivat pienen söpöläisen Harvien perheeseensä ja Muikku jäi äitiyslomalle. Australiassa he asuivat Brisbanessa ja Perthissä, mutta aurinkoisessa kengurumaassa kun opiskelu ja lastenhoito maksaa huomattavasti enemmän kuin Suomessa, syntyi päätös muuttaa takaisin Suomeen. Australiassa opiskelu yliopistossa kun maksaa nimittäin lähes 100 000 Australian dollaria ja lasten päivähoitokin on noin 100 dollaria per päivä!

Kotoa löytyy aviomies Nathan sekä pieni 1,5 vuotias Harvie. Vapaa-aikana Muikku puuhailee ”kotihommia” ja pyrkii näkemään ystäviään. Hän tykkää myös lueskella.

Muikun mietteitä Villasta:

”Villa on ihanan intiimi ja yksityinen paikka, tiiviillä tiimillä ja isolla sydämellä tehdään asioita. Aivan ihana asiakaskunta ja todella hyvällä paikalla!”

Lempiruoka: Gado Gado (Indonesialainen haalea salaatti jossa on kaaleja, ituja, tofua, tempehiä ja tulinen pähkinäkastike)

Lempimaku: Kahvi

Lempijuoma: Kahvi ja viini kilpailee ykköspaikasta

Jos olisin supersankari olisin: Kissanainen. Hän on supernainen joka saa olla ruoska kädessä ja lateksit jalassa. Tykkään myös kisuista.

Laatua kuppiin

Kevään lähestyessä olemme päivittäneet hieman tarjottavien valikoimaamme. Mikäs se onkaan yksi tärkeimmistä mitä asiakkaamme meillä nauttivat litra tolkulla? Tumma, aromikas, herättävä ja monelle tärkeä ystävämme kahvi.

Järjestimme jälleen henkilökunnallemme sokkotestin jossa maistoimme neljää eri kahvia, mukaan lukien Villalla tällä hetkellä tarjottavaa kahvia. Tulokset oli jopa yllättäviä, eri kahveista löytyi hurja määrä erilaisia maku sekä tuoksuvivahteita! Yksi oli selvästi vaaleampi paahtoisempaa, toisessa aisti kukkaset ja laventelin, kolmas oli pähkinäinen ja eräs jopa savuinen.

Tärkeää oli maistaa kahvi ilman maitoa, ja vannoutuneena maitokahvin litkijänä olikin erikoista huomata että kun kupissa on laadukasta kahvia, voi sitä oikein hyvin juoda ilman maitoa. Pakko myöntää että valitsemamme kahvi on jopa parempaa ilman maitoa.

Joten siis, äänestyksemme uuden kahvin suhteen oli yksimielinen. Uusi kahvimme on tästä lähtien Johan & Nyströmin tuottama Bourbon Jungle! Kahvi on 100% arabica papua ja maultaan voimakas ja makeankarvas. Jälkimausta löytää hieman savuisuutta. Bourbon Junglen korkealaatuiset pavut eri maanosista täydentävät toisiaan, luoden harmonisen ja ihanan tummapaahtoisen kahvin. Pavut kahviin poimitaan käsin, jolloin varmistuu että marjat poimitaan juuri oikeaan aikaan.

Johan & Nyström paahtaa kaiken kahvin Slow Roast -menetelmällä pienissä erissä. Paahtimo paahtaa papuja huomattavasti kauemmin kuin markkinoilla olevat halvemmat merkit, ja vaikka papuja onkin paahdettu pitkään ei niistä löydy ollenkaan kitkeryyttä. Maut saavat kehittyä ja muhia ihan kaikessa rauhassa.

Sumpille siis!

Maistuvien menujen mestari

Nyt onkin hyvä aika kurkistaa hieman kulissiemme taakse. Ketäs siellä keittiössä oikein häärää? Tällä kertaa esittelemme toisen kokeistamme, Erkan. Erkka on 38-vuotias virnuileva aito herrasmies, jolle asiakkaidemme tyytyväisyys on lähellä sydäntä. Alun perin vuonna 1998 uravalintaansa pähkäilevällä Erkalla oli mielessään kaksi eri vaihtoehtoa, joko suunnata puutyöalalle tai sitten ravintola-alalle. Meidän onneksemme ravintola-ala voitti.

Erkan mietteitä Villasta:

“Sehän on nyt ihan sanomattakin selvää että työympäristö Villalla on ihan uskomaton ja maisematkin ihan mukiinmenevät. Hienoa on kun itseään saa vapaasti toteuttaa. Tärkeintä on että asiakkaat poistuvat aina ovesta tyytyväisenä.”

Kotoa Erkalta löytyy kaksi ihanaa lasta, 7 vuotias poika ja 3 vuotias pieni tyttö. Erkalle on tärkeää opettaa lapsilleen kädentaitoja, ja siksi he aina välillä kotona yhdessä kokkailevat. Ja lapsille on toki hyvä nakittaa perunan kuorimiset ja muut valmistelutyöt ;)

Työmatkaa kertyy päivittäin jos jonkin verran, yhteensä melkein 300 kilometriä! Erkka kun asustaa Haminan kupeessa. Vapaa-aikana hän tykkää ottaa mukavan löysästi.

Lempiruoka: edesmenneen isäni opettama bolognese

Lempimaku: sitruuna! Raikkaan kirpeän hapokas sitruuna käy mihin vaan, suolaisena tai makeana. Luonnollinen hapon lähde

Lempijuoma: Pilpalan mökin oman kaivon pohjavesi. Ja tietenkin basic Gin&Tonic

Jos olisin supersankari olisin: Hulk, koska sitten kun keittää yli niin sitten tapahtuu, mutta tulos on kuitenkin kiitettävä

Villalla kuplii

Meille henkilökuntamme tuotetietous ja ammattitaito on todella tärkeää, ja siksi on hyvä aina silloin tällöin istua yhdessä alas ja tutustua erilaisiin tuotteisiin. Vinetumilta saapui meille Villalle ihana Jussi Soini esittelemään ja maistattamaan erilaisia kuohuviinejä ja samppanjoita. Mikäs sen mukavampaa kuin istua työkavereiden kanssa yhdessä alas ja maistella hieman kuplivaa!

Jussi järjesti meille sokkotestin, jossa mukana oli kuohuviinejä eripuolilta Eurooppaa sekä samppanjaa. Maistelimme ja arvioimme kuutta eri kuplivaa. Hauskaa oli kuunnella mitäs se oma kollega oikein löysikään tuoksun ja makumaailman joukosta, kun taas itse löysi jotain aivan muuta. Jokin oli nenään paahteinen ja toinen taas hedelmäinen. Toisen maussa taas aisti selvästi aprikoosia ja toisessa taas lakritsaa.

Äänestimme myös sokkomaistatuksen perusteella mikä oli omaan mieleen paras kupliva, sekä yritimme arvioida onko lasissa cavaa, proseccoa vai samppanjaa. Kouluttajamme sai kyllä meistä paria vedettyä nenästä kunnolla, annoin nimittäin oman ääneni ihanalle kullansävyiselle kuplivalle jossa oli maussa upeaa hunajaisuutta ja aprikoosia. Tämä kun paljastuikin loppuen lopuksi ainoaksi joka ei sisällä ollenkaan alkoholia. Jep, en ollut uskoa korviani. Hienoa huomata että tuotekehitys alkoholittomissa versioissa menee eteenpäin, kauas on jäänyt se aika kun alkoholittomat viinit ja muut olivat kamalan makuisia. Nyt niitä ilmeisesti juo jo ihan mielellään.

Vaikka Villalla ei ole anniskeluoikeuksia, on tärkeää silti testailla ja tutkia tuotteita mitä suosittelemme asiakkaitamme hankkimaan. Haluamme että myös suosittelemamme juomat ovat pelkkää priimaa. Kili kili!

”Kun voitan juon samppanjaa juhliakseni, kun häviän juon samppanjaa lohdutuksekseni.”

-Napoleon

Tekijät esiin! Villa Katayan tiimin esittely

Hei, hauska nähdä sinut täällä! Teistä osa on varmasti tavannut meidät kasvotusten, mutta moni varmasti yhä miettii, että keitä me oikein olemme? Nyt on aika esittäytyä sanallisesti ja lähettää teille virtuaaliterveiset.

Me olemme tekijät Villa Katayan tapahtumien takana. Yksi voisi kuvailla meitä yhteen hitsautuneeksi tiimiksi, jolla on tavoitteet korkealla. Toinen kenties kertoisi tekemisen ilmapiiristä, joka välittyy asiakkaillemme ensi tapaamisesta asti. Kolmas ehkäpä mainitsisi sanat: ammattitaito, joustavuus ja määrätietoisuus.

Allekirjoitamme nämä kaikki kohdat ja juurikin vastaavat asiakkailta saadut kiitokset ovat mieletöntä polttoainetta työpäiviimme. Puhallamme tinkimättömästi yhteen hiileen ja arvopohjamme painottuu nimenomaan ammattimaisuuteen, rehellisyyteen ja yhteisöllisyyteen.

Tiivis henkilökuntamme koostuu kaikenikäisistä ammattilaisista, joita yhdistää intohimo asiakaskohtaamisiin. Kliseisesti, täydennämme toinen toisiamme. Rautainen myyntipuolemme täyttää varauskalenteria samalla kuin keittiö luo makuelämyksiä ja salihenkilökunta toivottaa asiakkaat tervetulleeksi.

Meille hyvä tiimityö tarkoittaa yhteistä päämäärää ja vankkaa luottamusta työntekijöiden välillä. Pienen perheyrityksen alla pystymme työskentelemään aidosti lähellä asiakasta.
Tiivis yhteisö antaa lisäksi mahdollisuuden luovuuteen ja korostaa kaikkien meidän työpanoksen tärkeyttä.

Sellaisia me olemme, kuin eriväriset kynät värikynäpaketissa. Helposti lähestyttäviä ja välittäviä persoonia. Jos haluat tietää meistä enemmän yksilöinä, paina tälle postaukselle yläpeukkua! Näihin sanoihin toivotamme ihanaa kesää kaikille ja me palaamme blogitekstien pariin taas syksyllä.

Terveisin, Team Villa Kataya: Sanna, Masse, Suvi-Tuuli, Riikka, Katri, Nikita, Pinja, Erkka, Cati, Lena, Iida & Kadi

team-02336.jpg

Villa Katayan keittiön kesäterveiset

Kupliva kuohuviini, poriseva palju, viilentävä meri ja kypsyvät grillivartaat ovat varma kesän merkki. Katayan soma yrttipuutarha ja lintujen rauhoittava viserrys viimeistelevät hetken. Intohimo ruoanlaittoa kohtaan paistaa läpi keittiöön kuin Lauttasaaren aurinko. Nyt kesän tullen grilli käy kuumaa harva se päivä ja juhlapöytä katetaan vieraille ulos.

Pöydän antimet on valmistanut tänään Masse, joka vastaa Villa Katayan keittiön toiminnasta. Tuoreet raaka-aineet ovat löytäneet tiensä keittiöön niin omasta yrttipuutarhasta, kuin paikallisten elintarviketuottajien tarjonnasta. Meidän keittiössä, kun on erilaisia tilaisuuksia parhaimmillaan kymmenen viikossa, saa luovuus nimeensä aivan uusia ulottuvuuksia.

Täällä luonnon läheisyydessä tuntuu syntyvän uusia makumuistoja tuon tuosta. Milloin keittiö yllättää vieraat trendikkäällä ramen-reseptillä, perinteisellä täytekakulla tai keveällä kasvisruoalla. Ruoka herättää vahvoja tunteita, syviä tarinoita, improvisoinnin aihetta ja mikä tärkeintä: se tuo ihmisiä yhteen. Antaa runon viimeistellä kesäterveiset keittiöltä.

” Arkipäivän askareiden aatossa,
neuvotteluiden käydessä kuumana,
tunnelmaa voi vielä nostattaa mauilla,
juhlapöydän saa viimeistellä täytekakulla.
Tänään on lupa juhlia, annetaan Katayan
keittiön tehdä se sinun puolesta!"


Toivotamme makoisaa kesää kaikille uusille ja vanhoille blogin lukijoille! Villa Katayan tiimi on valmiina kesän ikimuistoisimpiin hetkiin!

image2.jpeg
Matmasse.3.JPG

Kaikkien aikojen kysytyimmät kysymykset

Olemme toimineet liki kymmenen vuoden ajan ja siksi onkin luonnollista koostaa teille kaikkien aikojen kysytyimmät kysymykset vastauksineen. Meiltä kysytään usein yksityiskohtia Villan puitteisiin ja mahdollisuuksiin liittyen. Nyt on aika ottaa mukava asento ja syventyä aiheen äärelle.

Soveltuuko Villa Kataya tarpeisiini?

Tässä vaiheessa tiedät todennäköisesti ilon ja juhlan aiheesi. Sinulla on kenties mielessä ajankohta, kellonaika, alustava budjetti ja vieraslista. Se on loistava alku juhlapaikkaa valitessa!

Meillä saat käyttöösi kaksikerroksisen Villan, jonka juhlatilaan katamme istuvan illallisen 50 hengelle. Tila soveltuu niin juhlatilaisuuksiin kuin kokoustilaksi ja sieltä avautuu harmoninen näkymä merelle.

Kesän koittaessa pihamme tarjoaa vehreitä mahdollisuuksia monen kokoisiin ja näköisiin tapahtumiin – yksin, yhdessä ja luovuudella. Suurella terassillamme on tanssittu auringonlaskuun ja ruokailtu rapujuhlien lauluun.

Erityiseksi meidät tekee meren läheisyys, yksityisyys sekä saavutettavuus niin meri, ilma, - että maateitse. Perinteisten kulkuvälineiden lisäksi meille voit laskeutua näyttävästi vaikka helikopterilla!

Somisteet & siivous -kuka hoitaa?

Elegantti tilamme puhuu näyttävästi puolestaan ja usein kukat riittävätkin viimeistelemään tunnelman. Jos kuitenkin innostut juhlatarvikkeista, koristeet ja somisteet pääset asettelemaan juhlatilaan sovitusti.

Autamme sinua kukkakoristeiden kanssa yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa. Itse kerätyt kukat saa myös kauniisti punottua yhteen kauden väreihin, viimeistelemään kattauksen.

Voit jättää meidän huoleksi tilan kattamisen ja loppusiivouksen, joka meillä kuuluu tilavuokraan. Omat tavarat voi hakea pois myöhemmin, niitä ei tarvitse lähteä kantamaan pois juhlapäivänä.

Voiko Villaan tuoda omat ruoat tai alkoholijuomat?

Oma keittiömme räätälöi menun toiveidesi mukaan, ottaen huomioon kaikki erityisruokavaliot. Sillä poikkeus vahvistaa säännön – me tarjoilemme toiveidesi mukaan.

Pöytiintarjoilu on juhlavin ja virallisin tapa tarjoilla ruokaa, jonka vuoksi se sopii näyttävästi asiakastilaisuuksiin ja illalliselle. Suosittu buffet -noutopöytä on puolestaan hieman kukkaroystävällisempi vaihtoehto, joka toimii loistavasti, niin lounaalla kuin isoimmissa tilaisuuksissa.

Villaan saa tuoda omat alkoholijuomat, jotka voit toimittaa suoraan meille. Autamme sinua valitsemaan ruokien kanssa sopivat juomat, jotka tarjoilemme sovitusti tilaisuuden aikana. Virvoitusjuomat löytyvät talon puolesta.

Aktiviteetit, ohjelmat ja musiikki – Miten niiden kanssa tehdään?

Hyvä ohjelma tukee onnistunutta iltaa. Meillä voit viedä yritystilaisuudet, seminaarit, koulutukset ja syntymäpäivät uudelle tasolle. Työskentelemme yhdessä tapahtumanjärjestäjien kanssa, joka mahdollistaa mielettömien ohjelmanumeroiden järjestämisen tiloissamme.

Talvella saunaosastomme on elämys jo itsessään, kun puolestaan kesän saapuessa pihamme on ehdottomasti pelikenttämme. Bändi tai DJ mahtuvat hyvin soittamaan Villaan – meillä on esiintynyt niin soittokuntia kuin stand up -koomikoita. Musiikin saa kätevästi yhdistettyä myös suoraan puhelimesta kaiutinjärjestelmäämme.

Mindfulness harjoituksia tai joogaa nurmikolla? Onnistuu!
Hierontaa poreissa tai vesiaktiviteetteja meressä? Hyppää mukaan!
Ryhmätyöskentelytaitojen kehittämistä draaman keinoin? No problem!
Cocktailbaari aulassa? Nyt kilistellään!


Voilà – Kaikkien aikojen onnistuneimmat tilaisuudet on katettu!

team, Villa Kataya

Villa Kataya terassi.jpeg
frisbeegolf.JPG
SUPYoga.jpg